Soms heb je even een maatje nodig

Soms gaat opgroeien even niet zo lekker. Omdat er thuis of op school problemen zijn. Je weinig of ‘verkeerde’ vrienden hebt. Of omdat er andere dingen zijn waardoor je even niet lekker in je vel zit. Vaak lossen dingen zich vanzelf op, maar soms gaat het niet alleen. Een maatje kan je dan helpen om er zelf weer uit te komen.

Wat is een maatje?
Een maatje is een jongere of volwassene die een tijdje met je optrekt. Die tijd voor je maakt en met wie je kunt bespreken wat je dwars zit en waaraan je vragen kunt stellen. Iemand die naar je luistert en samen met jou een oplossing zoekt die voor jou werkt. Je krijgt een steuntje in je rug en je hebt iemand om mee te praten die je begrijpt. Maatjes doen dit werk als vrijwilliger.

Voor wie?
Voor jongeren van 10 tot 23 jaar oud uit Breda.

Hoe werkt het? 
Jij vertelt ons waar jij mee zit en wat voor maatje je zoekt. Een vrijwilligerscoördinator van Social Work Breda brengt jou in contact met een vrijwilliger die bij je past.  De vrijwilligers zijn jongeren vanaf 18 jaar en volwassenen. Zij hebben een training gehad om anderen te ondersteunen. Je wordt alleen gekoppeld aan een maatje als het klikt en jullie dit allebei goed vinden. De ondersteuning van een maatje is tijdelijk. Samen zoeken jullie naar oplossingen voor jouw vragen.

Maatje nodig?
Kan jij een maatje gebruiken? Of ken je iemand die een steuntje in de rug verdient? Neem dan contact op met Maaike Crijns (06-38283526). Of stuur een mail naar mcrijns@socialworkbreda.nl.