Onder de Nederlandse bevolking neemt het percentage echtscheidingen al een ruim aantal jaren schrikbarend toe. De meeste scheidingen verlopen redelijk tot goed, maar in sommige scheidingsgevallen verliezen partners het belang van de andere partner en/of van de kinderen dusdanig uit het oog dat er sprake is van een vechtscheiding. Uit onderzoek blijkt dat een scheiding op zich geen schadelijke gevolgen hoeft te hebben voor volwassenen of het kind, maar dat de manier waarop die scheiding verloopt alles bepalend is. Je hebt als partners daarin een keuze.

Daarom heeft het Oranjefonds het project ‘Samen Uit Elkaar’ mogelijk gemaakt. Dit project wordt door Social Work Breda vormgegeven en uitgevoerd door vrijwilligers onder begeleiding van een professional. De uitvoering wordt volledig gedragen door vrijwilligers: zij staan in direct contact met de betrokkenen.

Samen Uit Elkaar biedt (ex-)partners met kinderen begeleiding aan om de onderlinge communicatie te verbeteren. In de gesprekken geven we aandacht aan wat goede communicatie in de weg staat en begeleiden we de (ex)partners om nieuwe manieren te vinden om naar elkaar te luisteren, met elkaar te praten, afspraken na te komen en ruzies te voorkomen. De gesprekken worden begeleid door betrokken bemiddelaars met ruime ervaring in bemiddeling. Als bemiddelaar zijn ze onafhankelijk en houden ze nadrukkelijk rekening met de belangen en wensen van ouders en kinderen.

Benieuwd hoe? Vraag het Lucette of lees verder op de website van Samen Uit Elkaar.

(06) 43843983
lkolkman@socialworkbreda.nl

werkdagen: woe-do