Ben jij dat steuntje in de rug?  

Gezinnen kunnen soms om allerlei redenen wel wat extra ondersteuning gebruiken. Bijvoorbeeld omdat een van de kinderen extra zorg nodig heeft of omdat een ouder er alleen voor staat en de situatie even niet meer overziet.

Als ‘opvoed-maatje’ ondersteun je een gezin bij het vinden van antwoorden op vragen. Bijvoorbeeld over het opvoeden van kinderen, het organiseren van het huishouden of met het aangaan van sociale contacten. Je biedt ze een luisterend oor en een steuntje in de rug. Het doel van jouw ondersteuning is dat het gezin na verloop van tijd zelfstandig verder kan. De ondersteuning is dus altijd tijdelijk.

Als opvoedmaatje 
* heb je ervaring met opvoeden
* heb je een open houding
* kun je aansluiten op de situatie in een gezin
* heb je graag contact met andere ouders
* heb je een positieve instelling
* wil je de starttraining opvoed-maatje volgen
* ben je minimaal één tot anderhalf jaar beschikbaar

Van ons krijg je
* een interessante training
* persoonlijke begeleiding
* bijeenkomsten voor intervisie
* bijeenkomsten voor deskundigheidsbevordering

Ook doe je werkervaring op en kom je in contact met andere mensen. En natuurlijk maak je deel uit van een team van SWB-vrijwilligers en professionals.

Enthousiast geworden?
Meld je dan aan als vrijwilliger! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek bij jou thuis. Tijdens dit gesprek krijg je meer informatie over vrijwilligerswerk bij Social Work Breda. Ook kun je vragen stellen en je motivatie toelichten. Samen kijken we dan of dit vrijwilligerswerk bij je past.

Voor vragen kun je contact opnemen met Chantal van Vegten (06-58022439) of mail naar cvvegten@socialworkbreda.nl

MELD JE AAN ALS VRIJWILLIGER